donderdag 5 januari 2017

Goede voornemens...

Heb jij goede voornemens gemaakt voor 2017? Of doe jij niet aan goede voornemens?
Ik wel! Ik ben zo'n type dat eigenlijk altijd vol zit met goede voornemens en met de jaarwisseling wordt het nog een tikkeltje sterker. Ik weet namelijk dat ik nog best veel kan verbeteren aan mezelf. Vraag maar aan mijn man, hij zal dit direct bevestigen 😊

Nu weet ik natuurlijk wel dat ik goed ben zoals ik ben. Ik heb ook echt geen enorm minderwaardigheidscomplex waardoor ik 'beter' zou moeten worden. Het is gewoon een feit dat ik - af en toe - domme dingen doe. Dingen waarvan ik achteraf ook weet dat ze dom waren. Daarnaast is er nog een aantal dingen die ik graag wél zou willen doen en die ik nalaat.
Oké, ik geef jullie van beide categoriën een paar voorbeelden:
  • Te veel willen doen in korte tijd en dan (over)vermoeid raken
  • Moeilijk 'nee' kunnen zeggen tegen leuke dingen
  • Te veel tijd achter mijn tablet en PC doorbrengen
  • Mijn echtgenoot op de huid zitten over wat hij zou moeten doen
  • Minder energie besteden aan De keuken van Martine
  • Ik zou nóg gezonder willen eten (Ja echt, dat kan makkelijk!)
  • Ik zou dagelijks stille tijd willen houden
  • Ik zou meer tijd willen nemen om te lezen (Netflix vreet tijd)
Dit zijn zo maar een paar van mijn goede voornemens. Met sommige ben ik al in de afgelopen periode begonnen. Ik heb bijvoorbeeld Candy Crush van mijn tablet verwijderd en ik merk dus nu hoeveel tijd ik daaraan spendeerde. Wat een flauwekul!
Op mijn kookblog legde ik al uit waarom ik minder recepten zal maken komend jaar. Mijn blog is mijn hobby en dat moet zo blijven, er moet geen druk op komen. Niemand is afhankelijk van mijn recepten, al maak ik mezelf dat soms wijs. Mijn ego wil ook wat!

Poeh, als ik dit zo teruglees wil ik best veel. Hoe moet dat nu met mijn grootste voornemen: Minder dingen die MOETEN? Ik ga dat allemaal nooit redden natuurlijk. Houd er dus vooral rekening mee dat de Martine die jullie kennen het komende jaar niet heel erg zal veranderen...

Ik weet nu al wat mijn goede voornemen voor 2018 wordt: Minder goede voornemens!

2 opmerkingen :