woensdag 2 januari 2019

Nieuwe ronde, nieuwe kansen!

Allereerst wens ik jullie natuurlijk een gezegend, mooi 2019!
Hopelijk heb ik komend jaar weer wat meer te vertellen, want het was een rustig blogjaar in 'Martine vertelt'.
Het was dan ook een heftig jaar kan ik wel zeggen. De beslissing van Arie en mij om apart te gaan wonen, heeft grote consequenties. Inmiddels heeft hij een eigen stekkie in Harderwijk en is de rust na alle verhuizingen weergekeerd. Dat was ook nodig!
Hoewel het natuurlijk moeilijk is, merken we ook al dat het ons goed doet. We krijgen meer rust en zijn beter in staat ons eigen ritme aan te houden, wat voor allebei gezonder is. Het is dus zéker een goede beslissing geweest.

Ook mijn gezondheid kreeg in 2018 een enorme opdonder. Slechte berichten bij de cardioloog, maar ook echt enorme toename van de vermoeidheid. Alles opgeteld werd het me in de laatste maanden van 2018 allemaal een beetje te veel, en had ik zin om de handdoek in de ring te gooien...
Dan maar weer wat dikker, dan maar meer op bed en dan maar...
Half december bracht ik een bezoek aan de huisarts. Hij schrok een beetje van mijn moedeloosheid. 'Je voelt je slechter dan dat je bént', zei hij. En 'zo ken ik je eigenlijk niet, zo zonder vechtlust'.
Ik gaf toe dat ik deze vechtlust ook een beetje kwijt was. Hij was er verdrietiger van dan ik...


Eenmaal thuis bleef ik maar nadenken over het gesprek. 'Geef je dan écht op?' zei ik tegen mezelf? 'Ben je er écht klaar mee? Zo zit jij toch niet in elkaar?'
En langzaam maar zeker begon het in mijn hoofd weer een beetje op te klaren. En NEE, zo zít ik ook niet in elkaar. Ik ben een vechter, geen opgever. Als ik het loodje leg, is het goed, maar ik ga het toch zeker niet zélf leggen!


In de laatste week van het afgelopen jaar was ik bij de fysiotherapeut en maakten we een 'revalidiatie-plan'. Een groot woord voor dagelijks een klein stukje lopen, maar het is een begin.
Vanmorgen stond ik op de weegschaal en eigenlijk is de schade ondanks de feestdagen maar dankzij GOK zeer beperkt. Die paar kilo's krijg ik er wel af als ik m'n best doe.

Dus gá ik mijn best weer doen, opgeven is géén optie!
Doen jullie mee?

27 opmerkingen :

 1. Een pluim voor jou, dappere Martine! En natuurlijk ook Gods zegen gewenst in 2019. Met Zijn hulp gaat het je zeker lukken. Ik heb me opgegeven voor een rug-training bij de fysiotherapie. Er is niet veel aan mijn kwalen te doen maar sterk blijven is het beste dat ik kan doen. En ´opgeven is geen optie´, is al heel lang mijn levensmotto. Leuk om dit hier tegen te komen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor je lieve reactie! Jij ook heel veel succes gewenst!

   Verwijderen
 2. Succes Martine!
  hopelijk gaat het iedere dag een stukje beter.

  xXx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lieve Martine
  Het is geen wonder dat je je echt niet goed voelde, je hebt veel op je bordje gekregen dit jaar, en dan heb ik het niet over eten. Weet dat je kracht naar kruis ontvangt, dat je daarop mag vertrouwen. Je bent sterker dan je denkt. En dat lichaam dat niet werkt zoals je zou willen draagt je toch maar, en zo ben jij een zegen voor velen. Je pept ons op, laat zien dat je met beperkingen ook heel veel kunt als je maar accepteerde dat je niet alles tegelijk kunt. Stukje bij stukje kom je er ook, het duurt alleen langer. Ga genieten van ieder meter die je loopt!
  Ik wens je een door God gezegend jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel veel geluk en liefde gewenst voor het nieuwe jaar. En het komt ook weer goed.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Michiel. Het komt zéker goed, daar heb ik ook vertrouwen in gelukkig.

   Verwijderen
 5. Sterkte Martine en geef niet op! Dit is vandaag, met z'n vreugde en zijn pijn, en je hoeft maar één ding te doen. Dat is: er zijn. Morgen komt later, en gisteren is alweer weg.” ( Lied van Kinga Ban)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Prachtig lied is dat inderdaad. Dank voor je lieve woorden en bemoediging.

   Verwijderen
 6. Heel veel goeds voor 2019. Ik hoop dat je nog heel lang mensen blijft inspireren want dat is wat je doet!!
  Dank daarvoor!

  Groetjes Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hè Martine. De donkere dagen voor Kerst leiden bij veel mensen tot sombere gedachten. Bij mij het zelfde. Ook ik gooide de handdoek in de ring. Klaar mee. En nu zit ik met de gebakken peren. Heel veel hoesten, weer veel medicijnen en ..... ? En dan is het 1 januari en gaan we er weer voor. Ik dus ook. Knop is weer om. Medicijnen moeten weer naar nul en ik wil nu eindelijk die 70 kilo gaan halen. Veel mensen hebben een voorbeeld aan je genomen en veel zullen dat weer doen. Dikke knuffel voor een sterke dappere vrouw. Hoop je weer eens te treffen. Ennadien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor je lieve woorden Ennadien! Sámen er voor gaan is ook makkelijker!

   Verwijderen
 8. Lieve Martine, heb Geloof dat alles goed gaat komen, blijf dicht bij HEM dan zal je de rust vinden die je nodig heeft lieve groetjes Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Geen wonder dat je moe was er lag heel veel achter jullie. Juist als je je beste beentje niet meer voor hoeft te zetten voel je pas hoe moe je bent. En nu mag je je bestem beentje weer voor zetten. Gezegend nieuwjaar voor Arie en jou. Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat ben je toch een mooi mens, wat een motivatie.
  Opgeven is inderdaad geen optie.
  Heel veel sterkte en succes meis, met Hem kun je alles aan.
  Ook ik moet echt weer aan de GOK, dat is flink in het slob geraakt 😢

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Danielle!
   Inderdaad, we gaan er samen weer voor oké?

   Verwijderen
 11. Lieve Martine,
  Je hebt een rouwproces ivm niet meer samenwonen met jouw partner voor je kiezen gekregen.
  Het hele gebeuren daarom heen van de verhuizing en al het regelwerk, dat hakt erin he?
  Logisch dat jij moe bent...

  Ik zit in een zwaar traject met mijn rug en ik merkt dat ik echt erg moe ben, heb 2 weken vrij genomen van alles, ook geen oefeningen, of minimaal..
  Blijf moe maar ook strijdbaar.
  2019, wij gaan het redden hoor!!
  Met nieuwe energie en GOK komt het vast weer goed...

  Ik maart of april doe ik met jouw groepje mee, hopelijk komt mijn stukje rust dan weer.

  De allerbeste wensen voor 2019 voor jullie!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor je lieve woorden Margreth! Jij ook heel veel succes met alles.

   Verwijderen
 12. Lieverd,
  Heftige beslissingen en de uitvoering daarvan. Ondanks hulp van boven, jullie moesten het zelf doen. En met zulke grote veranderingen, , , ,vrouwen trekken dan de kar. Ik begrijp je, de kilo's moeten weer weg. Maar ikzelf heb mezelf beloofd; zo strikt, zo zwart/wit. Nee, want dan kan ik niet zorgen voor. Probeer een evenwicht te vinden. Ik bid voor je. Knuffel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, daar werk ik aan Gerrie! Ik ben ook meer dan een lijf, mijn geest heeft ook zorg nodig ;-) En voeding hoort daarbij. Dank voor je lieve woorden.

   Verwijderen
 13. Wat prachtig dat je kunt zeggen: Als ik het loodje leg is het goed, maar ik ga hem niet zelf leggen. Daaruit spreekt vertrouwen, geloof, optimisme en wilskracht. Uit ervaring binnen mijn familie weet ik dat je daar jaren verder mee komt dat menselijkerwijs mogelijk lijkt. Veel zegen dit komende jaar , en de jaren die volgen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hallo Martine
  Waterkers ik dit verhaal zo goed .
  Jadit heb ik maar al te goed mee gemaakt maar danmet een andere ziekte dan die van jouw.
  Gelukkig is er toch een omme x in gekomen en stapje voorstadje komt het goed dat kan ik je wel vertellen
  Niet dat er alles er mee over gaat want ja dat is helaas niet zo maar je gaat het wel weer van de zonnige kant zien.
  Je bent een topper .en je kent de weg.
  Heel veel sterkte
  Gr v Gonny

  BeantwoordenVerwijderen