vrijdag 14 juli 2017

Vochtproblemen

Vochtproblemen horen bij hartproblemen en het is dan ook geen geheim dat ik er al jarenlang last van heb. Hierover heb ik al eerder geschreven met daarbij de kanttekening dat ik veel minder vocht vasthoud sinds ik koolhydraatbeperkt ben gaan eten.

Vorige week heb ik een 'nieuw' vochtprobleem erbij gekregen. Na een wachttijd van ruim twee maanden kon ik eindelijk bij de oogarts in Zwolle terecht. Zoals ik jullie al vertelde, had mijn opticien het vermoeden dat mijn klachten veroorzaakt konden worden door staar.
Eerlijk gezegd had ik me al (geestelijk) voorbereid op het feit dat ik een staaroperatie moest ondergaan. Ik hoopte alleen dat het nog even kon wachten tot ná de zomer. Mijn slechte zicht was ook niet verbeterd, dus er moest wat mis zijn.

Nadat ik door de hele oog-molen was gegaan, kon de oogarts eindelijk uitsluitsel geven. 'U heeft erg droge ogen waardoor uw zicht troebel wordt'.
Droge ogen... Welja... die hadden we nog niet gehad!
'Komt dat door de plaspillen?' vroeg ik direct. Ze antwoordde hierop ontkennend. Waar het wél van komt wist ze overigens ook niet. Ik kreeg druppels mee naar huis die ik meerdere malen per dag in mijn ogen kan druppelen.
Voorlopig merk ik overigens nog geen verschil, ik zie alleen érg wazig na het druppelen...

Verder kreeg ik het advies om binnenkort - na een periode van druppelen - mijn ogen opnieuw te laten opmeten bij de opticien, en dan een nieuwe bril mét leesgedeelte te nemen.
Dus toch... een leesbril!

3 opmerkingen :

  1. Hoioi,ik heb al jaren droge ogen,en ik gebruik Vidisic Carbogel ooggel,is super en nergens meer last van.kan je bij de huisarts aanvragen!suc6 lieverd

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Blij om te lezen dat het geen staar is en dat je nog een paar jaar meekunt :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Herkenbaar. Bij mij ligt het aan de reuma. Gelukkig is er goed mee te leven en met een ooggel of druppels op te lossen. En die leesbril, ach het went.

    BeantwoordenVerwijderen