zaterdag 8 april 2017

Die ene broek...

Veel vrouwen met een schommelend gewicht weten wellicht al wat ik met 'die ene broek' bedoel...
Toen ik drie jaar geleden mijn streefgewicht bijna had bereikt, bestelde ik bij Wehkamp een donkergroene broek, maat 38. En ja hoor, deze bleek te groot! Bijzonder hoe blij een mens kan zijn als hij het verkeerde artikel heeft besteld. De broek was in de opruiming, dus ik besloot een kleinere maat te laten komen. Voor €7,50 kon ik me daar toch geen buil aan vallen?

Na ruim een week ontving ik dezelfde broek in maat 36. Ik trok hem aan en... ai... toch net iets te strak. Hij kon dicht, maar ik kon niet meer ademhalen. Er zat ook totaal geen rek in de stof, dus meegeven... hó maar. Maar over een maandje zou ik hem toch zeker goed passen? Ik besloot hem in de kast te hangen.

Jullie raden het al, die broek hangt daar nog steeds want ook nu zit die broek nog altijd te strak.... De kleur is niet meer in de mode, maar ik kan het niet over mijn hart verkrijgen om 'm weg te doen. IK WIL IN DIE BROEK PASSEN!
Sinds ik vorig jaar zomer mijn weegschaal de deur uit heb gedaan, kan ik mijn gewicht thuis niet meer controleren. Wat een rust geeft dat! Om te weten of ik aangekomen ben, heb ik overigens helemaal geen weegschaal nodig. Af en toe pas ik namelijk dé broek en dan weet ik weer genoeg. Als hij niet dicht kan moet ik weer even wat strenger zijn. Krijg ik de broek wel dicht maar geen lucht? Dan is er niets aan de hand! Althans, ik moet hem wel weer snel uitdoen natuurlijk...
Het wachten is nu op de dag dat de broek wel dicht kan en ik ook nog adem kan halen! Een mens mag toch zeker wat te dromen hebben?

10 opmerkingen :

 1. Blijven dromen Martine.
  Mijn broeken -degene die ik draag- zijn voor mij de maatstaf. Die wil ik blijven passen want met mijn lengte iets nieuws vinden is zo makkelijk niet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat hoor ik meer van 'lange dames'!
   Kijk eens op https://mac-broek.nl/ ... Prijzig maar ze hebben wel lengtematen!

   Verwijderen
 2. In 2013 ben ik bij DocSlim Clinics 10 kilo afgevallen en kon toen broeken aan in de maat 40. In de opruiming 3 broeken gekocht, 1 winterjas maat 42. Binnen de kortst mogelijke tijd zaten die 10 kilo er weer aan ....... de broeken en de jas wachten op betere tijden. Misschien binnenkort met de hulp van een deskundige???

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ai, want ontzettend jammer! Ik kan je van harte de methode 'grip op koolhydraten' aanbevelen, daarmee ben ik nu al ruim drie jaar op gewicht. Nooit meer wat anders voor mij!
   Zie het tabblad 'overgewicht' op deze blog!

   Verwijderen
 3. Zo herkenbaar,ook ik heb op aandringen van manlief de weegschaal eruit gedaan.Had weinig keus want als ik het niet deed zou hij het doen haha.
  Ik weeg me precies zoals jij Martine met een favoriete spijkerbroek,als die past dan weet ik dat ik goed zit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een rust geeft dat hè? En wat maakt die ene kilo meer of minder nou eigenlijk uit als je gewoon je strakke broek aankunt? Dat wegen noem ik zinloos geweld :D

   Verwijderen
 4. Marianne Dahlmans9 april 2017 om 02:15

  ik heb geen moeite met mijn gewicht, maar weeg me op aanraden van mijn cardioloog (jaren geleden al) iedere morgen, zo kan ik de schommelingen goed in de gaten houden (van het vocht, 5 ons erbij ineens merk je niet in een broek, maar dan gaat het te snel, en moet ik een dag extra braaf met zout en vocht zijn. Ook dit geeft rust, en het gevoel dat ik er iets actiever iets aan kan doen. Met de weegschaal uit huis zou ik me stukken onzekerder voelen, ik neem hem zelfs mee op vakantie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dit herken ik helemaal van vroeger Marianne. Zelf heb ik hier juist hele slechte herinneringen aan... Want het vocht hield ik vaak tóch vast, terwijl ik heel streng zoutarm at... Nu ik koolhydraatbeperkt ben gaan eten houd ik gelukkig nog maar heel weinig vocht vast. Als het soms wat te veel is, eet ik twee dagen koolhydraatarm. Wél volop zout, want als ik weinig zout eet plas ik niet, dan daalt mijn bloeddruk teveel. Bijzonder hè?

   Verwijderen
 5. Ik woog vorig jaar 20 kilo zwaarder dan ik nu ben. Toch heb ik de weegschaal niet weggedaan. Ik sta er om de twee dagen op, als een soort zelfcontrole.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Knap dat je dat kunt... Ik kon de druk van dat apparaat slecht aan!

   Verwijderen