zondag 25 september 2016

Op het water lopen...


Vanmorgen zag ik op televisie een korte toespraak van Nick Vujicic. Kennen jullie hem?

Nicholas James (Nick) Vujicic is een Australiër die geboren is zonder armen en benen. Nick is een evangelist en spreker. Hij gebruikt zijn levensverhaal om anderen te inspireren. Daarbij geeft hij zijn christelijke getuigenis en wil hij "de hoop van Jezus Christus brengen naar mensen over de hele wereld".
Nick spreekt regelmatig in het programma 'Hour of Power' en in dat programma zag ik hem dus.

Hoewel ik eerder toespraken van hem hoorde, raakte het me dit keer erg diep. Nick sprak over 'hoop' en over hoe God jouw leven kan gebruiken.
Door mijn hartafwijking kan ik in de praktijk vaak niet meedoen aan activiteiten en dat is niet altijd makkelijk te accepteren. Zeker in periodes waarin ik erg weinig kan, ga ik me soms 'minder' voelen.
Hoewel ik met mijn verstand goed weet dat God me liefheeft, me geschapen heeft en accepteert zoals ik ben, is het verleidelijk om mijzelf met de maatschappelijke en kerkelijke maatstaven te meten.
En zodra ik die ga gebruiken, kom ik er niet al te best vanaf...

Wat doet zo'n 'preek' van Nick een mens dan goed! Om te horen dat God íeder mens kan gebruiken, ongeacht je lichamelijke situatie, je afkomst of je opleiding. God heeft voor elk mens een plan en mijn hartafwijking houdt Hem daar echt niet vanaf! Gelukkig maar. Met Hem kan ik op het water lopen...

Dit blogbericht doet mee met de #bloghop van september 2016.4 opmerkingen :

 1. Mooi Martine! Dank je wel voor het delen. God zegent een ieder op zijn of haar eigen plekje. Thank You Lord!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze man is inderdaad een enorme inspiratie !
  Hour of Power kijk ik ook graag.

  Ik vind het zo bijzonder dat God iedereen (dus ook mij) kan en wil gebruiken op m'n eigen plekje, echt heel bijzonder voor iemand die geen hoge pet op had (en soms nog heeft) van zichzelf (zacht uitgedrukt)
  Dat God ons hart geneest is zo bijzonder, een proceswaar ik nog steeds midden in zit.

  Ik vind het heel fijn dat ik je heb "ontdekt"

  Weest gezegend

  BeantwoordenVerwijderen